Peter als spreker 

Peter kan je inzetten als spreker op het moment dat het vuur weer aangewakkerd moet worden, op het moment dat je wil dat medewerkers voorbij de grenzen van de status quo kijken, wanneer je innovatie een boost wil geven. Door zijn ervaring als Strategie & Innovatie Manager weet hij waar je binnen organisaties tegen aan loopt, daarnaast weet hij wat de laatste trends zijn (o.a. door op onderzoek uit te gaan in Silicon Valley). Hij weet zeer goed het verhaal te creëren waarbij het publiek aanhaakt en begrijpt welke veranderingen er op hen af komen en wat dat ook voor hen zal betekenen. Hij zorgt voor een inspirerende boost, inzichtelijk voor tijdens een offsite van het Management of de Directie, of voor medewerkers.

Onderwerpen

  • Hoe wordt je ondernemender / meer intrapreneur?
  • Innovatietrends & wat deze concreet betekenen voor het toekomstisge business model
  • Hoe kan je innovatie losmaken & organiseren in je organisatie
  • Kick off voor innovatiegerelateerde projecten
  • Transitie in organisaties
  • Innovatief leiderschap, de waarom vraag. Bijvoorbeeld over hoe je organisaties duurzaam innovatiever en vitaler maakt, door slim om te gaan met je Mavericks.
  •  Andere onderwerpen zijn bijv: De moeite en noodzaak van innovatie binnen grote organisaties, de kracht van fundamentele vragen stellen ‘Direktor Grundsatzfrage’.

 Werkwijze

Peter heeft geen standaard slidepack, maar past zijn verhaal aan aan de vraag die er leeft in de organisatie. Hij maakt aan de hand van een of meerdere gesprekken een pakkend verhaal met concrete voorbeelden.

Taal:

Engels / Nederlans

 

Testimonials

Peter heeft onder andere gesproken voor het congres de Dappere Nieuwe Wereld, waar jonge denkers lieten zien wat er nodig is. Hij sprak voor de Raad van Bestuur en top 30 directeuren van Eneco en de top 90 van Essent, en eind 2014 sprak hij ook in Turijn voor een Europees innovatie traject. Hier zijn enkele testimonials:

 

 

Jeroen de Haas

CEO Eneco

Jeroen-de-Haas“Hoe stimuleer je initiatief, intuïtie, innovatie ondernemingszin in een grote organisatie? Een vraag die leiders van grote bedrijven en instellingen enorm bezig houdt. Markten, samenlevingen, technologieën veranderen zo snel, hoe houden we dat als grote, vaak op stabiliteit en risicomanagement gebaseerde organisaties bij en sterker, hoe zorgen we ervoor dat we voorop lopen, trends zetten ipv trends volgen, waarde creëren met intern ondernemerschap ipv door tegen hoge kosten dure startups te kopen?

Het antwoord begint zoals zo vaak bij jezelf als leider, en dat is door zelf Maverick te zijn of te worden. Bij jezelf na te gaan, waar de Maverick in jezelf schuilt. Waar ben of was ik non-conformistisch, een buitenbeentje, dacht ik onafhankelijk? wanneer durfde ik mijn intuïtie te volgen en liet ik de voor de hand liggende en bekende logica van het bestaande even links liggen.

De Mavericks schuilt in ons allemaal, als kind zijn we allemaal Mavericks geweest. En als we dat dan weten, de Maverick in onszelf als een kostbaar kleinood in onze handen houden en herkennen en erkennen, dan zien we ook de Maverick in anderen, en zien we dat we juist de Maverick in anderen moeten laten groeien. Zo ontstaan de Googles, de Facebooks, de Apples van deze wereld.

Wat Peter Clausman doet is op onnavolgbare wijze ons helpen in de zoektocht naar Mavericks, in onszelf en in anderen. Hij kent grote organisatie “from inside” en kent de uitdagingen. Hij volgt technologische, maatschappelijke, sociale en marktontwikkelingen. Maar hij is vooral zelf een Mavericks en is als geen ander in staat om de Maverick naar boven te halen in ons als leiders van ondernemingen.”

 

Ronald Dorhout Mees

Program Manager Klant & Markt, Grontmij

Ronald Dorhout Mees“Voor Grontmij heeft Peter een inspirerende lezing gegeven over de wijze waarop innovatie anders in te zetten bij de positionering bij de klant. Zijn ervaring als oprichter van de ‘School of Mavericks’ en voormalig Strategy en Innovation Manager bij Rabobank, weet Peter slim te combineren en in te zetten. Hij kan zijn publiek op een zeer inspirerende manier boeien door te vertellen over technologische trends, waar wij als maatschappij mee te maken krijgen. Hij slaat daarbij een brug met de dagelijkse praktijk van grote ingenieursbureaus en andere bedrijven. Peter weet duidelijk te maken dat de concurrenten van vandaag niet de concurrenten van morgen zijn. Zijn visie over ‘Mavericks’ is helder; Mavericks zijn mensen die continue willen leren en zichzelf willen herontdekken en de organisatie waar ze voor werken willen transformeren. En dat weet hij op aanstekelijke wijze over te brengen.”

 

Veronique Houtepen

Adviseur Interne Communicatie Essent

Veronique Houtepen“Ze zeggen dat toeval niet bestaat. De presentatie van Peter over corporate mavericks, het (terug)vinden van je inspiratie, je innerlijke drijfveer kwam op het juiste moment. Het was alsof je luistert naar je eigen verhaal. En vormde daarmee een eerlijke maar harde spiegel naar mijn eigen situatie op dat moment. Hij heeft mij met zijn presentatie niet alleen geïnspireerd maar vooral geraakt.  Peter stelt vragen die tot de kern komen, geen eenvoudig antwoord hebben. Ze dwongen me na te denken, echt na te denken, over mijn eigen ambities, mijn drijfveren, waar mijn hart weer sneller van gaat kloppen. Het is geen quick fix voor kortdurende Tjakka-motivatie maar hij helpt je jezelf (opnieuw) te ontdekken. Iets wat broodnodig is in een wereld waarin het door de overweldiging aan keuzes heel gemakkelijk is jezelf kwijt te raken.”

Leave a Reply